Full speed ahead it is, sir.




De säger inte "Då fortsätter vi resan".

Jag är ensam, uttråkad och vänlös.
Min ena kompis är borta.
Min andra är sjuk.
Och jag har bara två.

Jag har tänkt på en grej som jag borde göra.
Bara för att se vad folk säger.
Jag borde gå till skolan första dagen, klädd som en fjortis. Tajta jeans, smink and all.  
Bara för att se vad alla säger.
Låtsas vara en.
Bara för att se om det går på det.
Och se om de kanske behandlar mig annorlunda.

Sen komma dagen efter klädd som jag brukar.
Och vara som jag brukar.
Bara för att se vad alla säger.

Det vore rätt kul.
Jag borde göra det, bara för att ha lite kul.

How does it feel?




Jag fick plötsligt lust för en lång nattpromenad.
Men sånt gör inte jag.
För jag är snäll och fin.

Allihopa tillsammans nu!




Jag lyssnar på samma låt jag lyssnade på sist jag skrev.
Det här börjar bli ett tidsfördriv som bara är till för mig, för ingen verkar läsa.
Eller, ingen kommenterar i alla fall. Jag kanske borde göra något mer nyttigt... Men jag vet inte vad det skulle vara.

Jag längtar efter vänsterfolk och coola människor som tycker bra... Det finns för få sånna runt mig.
Jag saknar Herräng.
Jag pratade inte med någon för att jag är så osocial.
Men ändå.
Det var folk, och ingen tittade konstigt på mig eller hade något emot att sitta bredvid mig (även om det inte var att sitta bredvid mig och prata, utan prata med någon annan.) Men de satt bredvid mig, och de hade inget emot det.

Det är nog det enda positiva jag kan säga med skolan, som inte har med några ämnen att göra.
Att jag lyckas uppskatta småsaker som jag inte borde behöva uppskatta.
Sorgligt.

Det är i alla fall studiecirkel md Ung Vänster på tisdag, dit ska jag... Vänsterfolk, jag älskar er.
Och coola människor som inte är vänsterfolk...
Men jag har knappt träffat några coola som inte är vänsterfolk, så jag säger så.

Världen är dum.

Jag älskar Beatles.
Alla älskar Beatles. Ni vet det bara inte än.

The lonesome death of Hattie Carroll är en fin låt.
Long, long, long också.

Och All Things Must Pass.
Nu fick jag lust att se Concert for George.
Inte för att jag gillar att gråta.
Men för att det är så vacker.

One, two, three, four, can I have a little more?

Five, six, seven, eight, nine, ten, I love you. 



Jag vill bara säga att det var 4 månader sedan jag såg och hörde Dylan, inte 5 som jag skrev förut.

Mina små kusiner är här, de sover här. Jag gick upp 2 idag. De kommer gå upp 8. Leksakerna är på övervåningen. Jag sover på övervåningen. Jag är inte ett dugg trött.
Sömn är överskattat.

Just nu är det kolsvart ute, jag gissar på att det kommer bli ljust igen om någon timme. Det är trots allt norrländsk sommar och nästan midnattsol. Jag tror att vi ligger lite för söder för att ha det... Jag bryr mig inte. Vi har i alla fall ljust nästan hela natten.
Det är en nattfjäril på mitt rum och flugan som var här när jag somnade surrar inte mer.
Jag undrar var den ligger...

Annars hoppas jag att det ska börja regna igen, det är härligt att höra regnet smattra mot plåttaket på natten. Det gjorde det igår. Jag försökte fånga den härliga känslan på min mobil, men regnet lät som ett tåg, så det blev inte så mysigt som det var.

Jag undrar om det är någon som ens läser det här. Det spelar faktiskt inte så stor roll, jag har den mest för att skriva när jag har tråkigt.
Jag har tråkigt. Men jag är inte trött.

Jag önskar att jag vore mer spontan. Jag tror ajg har blivit såhär efter att jag såg filmen "Sliding Doors". Liksom, om hon hinner in i tåget träffar hon en kille och hinner hem och upptäcker sin man/boyfriend med att vara otrogen och börjar då träffa killen som sedan visar sig vara den hon ska vara med.
 

Men om hon inte hinner med tåget ser hon inte sin man/boyfriend vara otrogen, utan upptäcker det på något annat sätt, på den tiden då hon egentligen kunde bygga upp en ny relation och inte vara med sin man/boyfriend som hon ändå kommer behöva sluta vara med till slut... Hur ett sådant litet val kan förädra ens liv så mycket.

Idag var jag t.ex hemma hela dagen, om jag istället hade hoppat på bussen och åkt till Sundsvall kanske något hade hänt mig som förändrar mitt liv för evigt, men det hände inte mig, för jag stannade hemma. Jag krockade inte ihop med någon som skulle förändra mitt liv på väg ut från busstationen, jag låg hemma i soffan och tittade på Herkules (som jag för övrigt sett så många gånger att jag kan sångerna).

Men tänk om jag då hade hoppat på bussen och åkt till Sundsvall och ändå inte krockat ihop med någon på väg ut från busstationen, utan om jag istället hade varit hemma blivit uppringd av någon som säger att jag vunnit en miljon kronor. Det hade jag ju inte vetat.
Nu vet jag att ingen gjorde det, för jag stannade hemma, men tänk om jag hade stött ihop med någon i Sundsvall som hade förändrat mitt liv. En person som jag aldrig kommer att träffa. Tänk om det var personen som jag det var meningen att jag skulle leva resten av mitt liv med, men inte kommer göra det eftersom jag inte hoppade på den där bussen till Sundsvall.
Tänk om jag nu kommer spendera mitt liv med fel person, en person som jag tror är den rätta, men egentligen är det den personen som jag skulle krockat in i om jag hade åkt till Sundsvall den dagen.

Det är svårt.

Nu när jag tänker såhär, tänk om jag skulle hoppa på en buss till Sundsvall imorgon men när jag sedan sitter på bussen så får jag ett mail hemma hos mig som jag hade sett om jag varit hemme som säger att de gjort en lottning mellan alla medlemmar på Pauls hemsida och att jag vunnit en dagsträff med Paul, men bara om jag svarar inom tre timmar annars lottar de ut en ny person.
Då hade jag inte fått träffa Paul, för jag sitter på en buss till Sundsvall för att jag dagen innan tänkt att jag kanske kommer träffa min soulmate på väg ut från busstationen.
Så gör jag inte det.
Jag går runt i Sundsvall de där tre timmarna och hoppas på att krocka in i någon, hoppas på att all den tid och pengar jag ödslat på bussen inte är bortslängda. Tittar på alla personer som går förbi mig.
Men ingenting händer. Så jag åker hem.

Så kommer jag hem, loggar in på datorn, och där är mailet.
Först blir jag överlycklig, sedan tittar jag på tiden det skickats. Fem timmar sedan.
Då dödar jag mig själv för att jag varit så dum.
Jag blir aldrig glad.

Om jag då inte bestämt mig för att åka till Sundsvall bara för att jag kanske skulle krocka in i min soulmate, då hade jag fått brevet och en vecka senare träffat Paul.

Det vet man ju inte.

Det är det som är så svårt.

Så är det verkligen så bra att vara så spontan som jag önskar att jag vore.
Och nu vet jag inte om jag önskar det längre.
Jag vet inte hur jag ska göra.
Jag kan inte vara hemma hela dagarna och vänta på det mail som säkert inte ens kommer.
Men jag kan inte hoppa på vilken buss som helst och hoppas på att jag träffar någon.
Jag borde kanske bara leva som jag gjort hela tiden, och hoppas att det fixar sig i slutändan.
Sikta in mig på att få bra betyg så jag kan börja på ett bra gymnasium och sedan få ett bra jobb.
Eller sikta in mig på att vara så spontan som möjligt.
Köpa en klänning som jag vill ha och sedan ha för lite pengar när Ringo åker på turné.

Hoppa på en buss till Ö-vik istället för att plugga till matteprovet nästa dag.


Det är svårt.


Sing Obladiblada!



Jaaa! Det gick att skriva flera inlägg samma dag. Whopeee!
Jag har inget att skriva, så hejdå.


(Beatles är bäst.)

Well, now ladies and gentlemen, the moment you've all been waiting for: Mr. George Harrison SINGS!




http://www.youtube.com/watch?v=pSIjlUMV6Is

Jag vet inte hur man gör så att man kan titta på den direkt, så om någon faktiskt läser detta så han du väl berätta det? Annars är George väldigt fin i den videon... Han är alltid fin.

DYLAN (jagharsettochhörthonomlive) SKA SLÄPPA EN SKIVA! (I och för sig en Greatest Hits-skiva, men i alla fall, en skiva!)
Det tycker jag ska bli roligt. Men den blir säkert dyr, som Traveling Wilburys-skivan... Jag borde köpa den, även om den är dyr.

image3

http://www.dylan07.com/

Jag upptäckte att man kunde ladda ner låtar från hans sida, de är ungefär 45 sekunder (vilket är rätt irriterande), men eftersom jag inte har en enda Dylanlåt på den här blädatorn så får det duga.
Jag längtar tillbaka till konserten. Jag minns det så väl, men ändå känns det så långt borta. Som att det bara var en dröm.  Det var inte så länge sedan. Klockan är 00:15, då är det den 28:nde, så 5 månader sedan. Precis på datumet, inte på klockslaget.

Entré 6, Sektion B16, Läktare B, Rad 7, Plats 7, 19.30, 28 Mars 2007, Stockholm, Globen.

Men han kom inte ut förrän 20.00. "Ladies and Gentlemen: Bob Dylan".
Ah! Det var så underbart! Jag kunde inte tro det! Jag kan fortfarande inte tro det! Det slog mig flera gånger att det verkligen var BOB DYLAN som stod där, mannen, myten, legenden, geniet, jag-vet-något-som-inte-du-vet-Dylan. Ibland försvann det liksom, sedan slog det mig att det verkligen var han, det var då jag blev galen och började skaka och andas häftigt. Jag blir alldeles uppspelt av att tänka på det igen. Jag har hört och sett BOB DYLAN live! Bob Dylan i egen hög person! Robert Allen Zimmerman! Ahhhhh!!!
Jag fångade fyra låtar på video också (två av dem på min mobil som är helt kass, så där lyssnar man bara), men två på min kära (tack) lillasysters kamera. Ganska dålig kvalitet eftersom jag fick zooma in så långt jag kunde, och för att jag skakar som en galning... Men det är Dylan, och bevis på att vi verkligen var där! BOB DYLAN FOR GOD'S SAKE!!!
Jag minns när han spelar Like a Rolling Stone och alla sprang in mot scenen, jag önskar att jag också skulle kunnat det (jag klagar inte på platserna, de var jättebra. Mitt framför oss, en bit bort, men rakt framför!). Åh, underbart!

Jag minns när vi fick biljetterna. Det var på julafton. Vi hade redan fått alla presenterna, sedan fick vi ett kuvert var, jag och Ms. X. Jag öppnade det och såg kortet med Dylan på, och det var då jag nästan var säker på vad som skulle vara där i (jag hade tjatat om det ett tag). Så öppnade jag det, och där var den. Biljetten. Jag fick ur mig något sorts mesigt kvidande och det kändes som att min bröstkorg skulle sprängas av lycka. Jag började andas sådär häftigt och sedan tror jag att jag dog lite.
Vi sprang runt ett tag i mormor och morfars lägenhet och sjöng "Vi ska se Dylan, vi ska se Dylan". Sedan satte vi oss ner och pratade om det. Det var den bästa julen någonsin. Som jag upplevt so far. Man vet aldrig.

Från ett minne till en sak som jag bara började tänka på när jag skrev om min lycka. Jag kallar honom Dylan. "Bob Dylan" låter för amatörmässigt, men Bob låter lite för personligt, för att inte tala om Bobby. Jag tycker själv att det är jätteirriterande när folk kallar John för Lennon, det låter som någon som skriver en recension om honom eller Beatles. "Lennon var geniet i The Beatles, McCartney den söta, Harrison den tysta och Starr var trummis". Ghar, det är så irriterande.
Så, förlåt om det är några väldigt devoted fans som läser detta, men det känns konstigt att kalla honom Bob.

Vad mycket det blev om honom idag. Det gör faktiskt ingenting, det är geniet värt.
Kan man skriva flera inlägg samma dag här eller måste man bara fylla på det man skrivit innan? Den frågan behöver besvaras.

Over and ut.

Nothing is real.



Jag har alltid svårt för rubriker, jag tänkte ta en ur låten jag lyssnar på. Men eftersom i alla fall den första rubriken borde ha med Beatles att göra så kan jag inte citera Lars Winnerbäck.
Jag har börjar gilla honom en del den senaste tiden.
Jag valde rubriken genom att titta åt höger. Det såg ut ungefär såhär:

image1

Om ni ser den lilla gröna texten till höger om ubåten så förstår ni.


Jag tänkte faktiskt låta detta bli en blogg som jag faktiskt skriver i. Jag har sagt så förut, men jag ska försöka lyckas den här gången.
Vi får se hur det går.
Jag hade tänkt fylla den med mina tankar och filosofera lite. Och såklart skriva hur bästa Beatles är och lägga upp bilder. Ungefär såhär:

Beatles är det bästa som någonsin har och någonsin kommer att existera någonsin! De är så underbart, faktistiskt, otrligt bästast att jag sprängs.
Jag älskar dem så att jag dör.
BÄÄÄÄÄÄST!
image2




Över and out.

RSS 2.0