.

Tänk om jag hade en liten liten apa,

umpa, umpa, fallerallera.

Tänk vad folket skulle stå och gapa,

umpa, umpa, fallerallera.

Inte åt mig, men åt min lilla apa,

umpa, umpa, falleralla.


Om jag någonsin ska tatuera mig


    

Kanske det bästa på länge


They run and hide their heads

Igår somnade jag vid nio i soffan, när jag sedan vaknade var klockan kvart över sex nästa morgon och hela min kväll och natt var bortsovd. Jag var mycket förvirrad och mycket arg. Jag kan inte heller säga att jag är mycket piggare, utan mest bara stelare i nacken.
Just nu, as we speak (as I write?) regnar, åskar och blixtrar det ute. Det första ordentliga spöregnet denna nykomna sommar. Det är faktiskt väldigt mysigt, för jag slipper gå ut i det.
Ikväll skall jag åka tågtågtåg ända bort till Gubbgubbgubbängen där jag ska träffa trevliga kamrater och rösta igenom en massa saker. Det ser jag mycket fram emot. Dock inte att anlända i Umeå klockan halv sju på måndagsmorgonen och sedan genomlida en hel skoldag, men det har jag klarat förut, gjort ett prov första timmen och lyckats få VG (när jag dessutom sett Bob Dylan två gånger under loppet av två dagar), så jag tror att jag kan klara det!

Avslutningsvis en låt i hyllning till regnet:
 

Lille bror och lilla syster

Jag hittade en gammal bok som jag älskade när jag var liten.
Lille bror och lillasyster heter den.



Den handlar om lille bror och lilla syster rymmer ut i skogen från sin elaka styvmoder.







Systern lämnar inte sin bror utan de flyttar in i en liten stuga i skogen tillsammans.

Men efter ett tag kommer det förstås en prins...

... och de gifter sig (brodern får förstås följa med).



När styvmodern får reda på att systern blivit drottning blir hon så arg att hon bestämmer sig för att döda henne och ta hennes plats.

Kungen blir mycket ledsen, men systern kan komma tillbaka om nätterna som en vit gestalt.

Och sagan slutar självklart lyckligt.

Vad jag har gjort i helgen:

- Fått årets första myggbett
- Dansat framför en scen med ett tjugotal andra människor
- Hatat EU
- Älskat Ung Vänster
- Tagit årets första cykeltur
- Oljat en veranda
- Oljat en hammok
- Tjänat 150 spänn
- Sparat 165569 bilder på George, John, Paul och Ringo
   bl.a. denna:

The Cough Song

Bob spelar gitarr och hostar i sitt munspel jag vill aldrig sova och jag ska inte heller göra det. Jag lever på tanken att något nytt och bra kommer upp snart. På sommaren och allt som ska hinna hända. Det ruttna och mörka i skogen jag lever i ser jag inte, jag ser bara trädtopparna försvinna in i molnen och blommorna växa upp ur gruset (den gula färgen ger en sån fin kontrast mot den gråa asfalten). Det är vår, men jag går runt i min vinterjacka. Det är blött, men jag går runt i mina trasiga tygskor. Det går inga bussar, men jag gör det bästa av situationen och tänker att det kunde faktiskt varit vinter året om.


Excuse me while I kiss the sky


Fy fan, jag älskar dig.


HARRYYY!

Ville bara säga att jag är löjligt excited inför den nya Harry Potterfilmen som kommer i sommar.
Min, kanske lite mer gömda, besatthet är Harry Potter. Jag har älskat böckerna (och filmerna. Inte lika mycket som böckerna, men nog mycket för att kunna replikerna utantill) så länge jag kan minnas. I mina barndomsdagar har jagoch mina kompisar lekt att vi gått på Hogwarts i timmar. Vi gjorde trollstavar i träslöjden och trolldrycker av diskmedel. Jag har rollspelat, jag har nördat mig med att kunna alla namn och trollformler (letar jag längst bak i minnet kan jag nog de flesta fortfarande) och Ron Weasley var en av mina första förälskelser (likaså Rupert Grint).
Harry Potter är en stor del av mitt liv, faktiskt. Jag glömmer det from time to time, men när jag tänker på det så har jag älskat böckerna väldigt, väldigt länge. Jag älskar dem faktiskt. Jag har läst alla böcker säkert tusen gånger (bäst = Fenixorden. Och Dödsrelikerna).
Dödsrelikerna är nog den enda bok jag någonsin gråtit av. Jag minns att jag läste ut den klockan två på natten och satt och storbölade i min säng. Både för det som händer, och för att det verkligen var slutet. Inga fler böcker att se fram emot.
Men två till filmer har jag att se fram emot (okej, tekniskt sett tre eftersom Halvblodsprinsen blir två filmer), och självklart kommer jag gå på premiären.
Harry Potterböckerna har faktiskt funnits i mitt liv längre än Beatles.
Jag säger inte att de har betytt mer för mig eller hjälpt mig mer, för det har de inte, inte alls. Men de var nog min första, stora besatthet.
Jag ville inget hellre än att få brevet som sade att jag blivit intagen till Hogwarts året jag skulle fylla 11, och självklart blev jag väldigt ledsen när det aldrig kom.
Jag vet inte om detta är någon sorts kärleksförklaring eller något, men jag älskar verkligen Harry Potter. Hur böckerna får en att försvinna in i en annan värld och glömma tid och rum, och inte minst, att tro på magi.
Jag tror aldrig att jag kommer sluta älska Harry Potter. Faktiskt.

I should be rolling down the skyway on my cosmic wheels

Jag får panik när mitt liv blir rutiner.
När varje dag upprepas. Jag vet exakt vad som kommer hända och vad som inte kommer hända.
Allt är planerat in i minsta detalj utan att jag haft någonting att säga till om det. Jag tror att andra skor hjälper, men nej, det gör det inte. Istället skiter jag i allt mitt skoljobb och försöker hitta något nytt att göra. Något jag aldrig gjort förut, men här sitter jag, bland röda hus med vita knutar och skog vart jag än tittar. 
Jag vill så gärna bort, hitta något nytt. Göra något dratiskt och annorlunda, men det känns minst sagt omöjligt bland alla söndagsklippta gräsmattor. 

µ


A song is like a dream, and you try to make it come true

RSS 2.0