Sun King

Jag lyssnar på fransk musik och vill flyga upp, upp i skyn. Jag ska ligga på ett moln med min War Girl, läsa godnattsagor och baka kladdkaka. Jag ska spela dragspel, fiol, piano och munspel så högt att allt regn faller ur molnen och att fåglarna tappar fjädrarna av förvåning. Jag ska blåsa världens största såpbubbla om mig och allt som jag tycker om och flyga iväg från mitt moln, ut över havet, blicka ner på alla små människor på vägarna och skratta och peka och säga att de ser precis ut som myror. Min såpbubbla ska fastna i ett träd och där ska jag sitta tills jag tröttnar, då ska jag skrika så högt att den sprängs och jag ramlar ner, och var jag än landar så ska jag bo där. Om jag tröttnar så blåser jag en ny såpbubbla, och kanske flyttar jag upp till molnen igen och gifter mig med solen.

Det enda jag lyssnar på just nu





 


Where is my mind?

Allt runtom mig är fel
Jag går runt i en dimma och vet inte vilket håll som är framåt och kan lika gärna gå bakåt. Jag behöver något stadigt att hålla mig i, men allting är tillfälligt och vingligt. Jag snurrar runt och går åt andra hållet i hopp om att hitta något nytt. Jag hör dragspel och viskande röster någonstans ifrån. Finns de på riktigt eller är de bara i mitt huvud? Är mina fötter på marken eller svävar jag?
Jag sträcker ut händerna och försöker känna mig fram, men allt är luft. Jag har inte grepp om någonting, varken tid eller rum. Jag vet inte vad som just hänt eller vad som väntar mig. Jag ser inte färger, allt jag hör är dragspel. Jag vet varken var jag eller någon annan befinner sig.
Om dimman istället var moln och dragspelet var bredvid mig.

It's all good

Hatar att det finns så mycket musik.
Jag vill lyssna på allt.

Just nu är det Together Through Life som gäller.

Hlove Elove Llove Llove Olove

Vill gå lite långsammare
solglass
kan jag gå med dig hem från buuuusen
värmereklam
Lucy In The Sky på ukulele
Ta mig härifrån
ge mig något att bitaslåsparkariva i
jag behöver förändringnyaplatsernyamänniskor
Jag älskar dig
nejnejnejnejnejhärskajagintevara
jajajajajajajajajamermermerspelamer
NEJ ÅK INTE LÄNGRE
stannastannastannalåtmiggå
släppsläppsläppsläppdetgöront
Det kryper och sticker
det trycker
Var tog all luft vägen
kan jag få lite sanning lite verklighet och lite spontanitet
Om sextiotalet saknade något så var det mig

Afraid of the sun


Your eyes are full of emptiness

Alldeles, alldeles snart ska jag bege mig till min buss, åka in till umeå, gå över världens längsta och blåsigaste bro (OBS alltid motvind) sedan ska jag vara i skolan och gå runt i mina dagdrömmar och skratta lite och springa lite och blåsa några spåbubblor i mina dagdrömmar och skriva lite och äta lite och sen ska jag kyssa Bob.

Du var full och jag var full i aprilsolen

Ja, jag vet att det hör till april att våren ska vara sen. Ja, jag vet att det är typisk aprilväder att det ska snöa.
Men måste det snöa varje dag?
Vägarna är täckta med snö. Vi har fått mer snö den här veckan än under hela mars. Det smälter under dagen (då det är kanske fyra, fem grader), och mot kvällen börjar det snöa igen.
Varje dag tänker jag "Hoppas det där var det sista snöfallet! Nu borde väl våren komma?". Men icket.
Nere i Malmö växer det blåsippor.
I norrland växer mitt hat mot snö, blåst och kyla bara större för varje minut. Jag vill inte gå ut. Jag vill inte höra snön knarra under skorna, jag vill inte blicka ner i backen för att inte få snön blåst i ansiktet, jag vill inte ha vinterskor och ingen vinterjacka.
Jag är så äckligt jävla trött på all jävla snö.
Det känns inte som att jag kommer ihåg hur världen ser ut utan snö.
Jag har mer julkänslor än påskkänslor.

Jag älskar dig


Herregud vad jag älskar dig.

Idag har jag läst bibeln, om Jesus sista måltid, korsfästelse och uppståndelse.
It was mighty interesting.

And you, you took me in,
You loved me then
You didn't waste time.
And I, I never took much,
I never asked for your crutch.
Now don't ask for mine.

Love has come to touch my soul

Att Small Faces är ett helt awesome (och alldeles för underskattat) band vet vi redan alla (vet vi inte det så kollar vi upp dem direkt).
Att Afterglow of your love är min absoluta favoritlåt med dem, och kanske en av mina favoritlåtar i världen, vet kanske inte alla. Nu vet ni. Och har ni inte hört den så gör det nu, tryck på play bara. Seså! You won't regret it!

Steve Marriotts röst är en gåva från gud, jag vet inte riktigt vad jag ska tänka. Den här låten är så jävla kraftfull. Rösten ger mig gåshud. I'm happt just to be with you-pariet. Orgeln. Behöver jag säga något mer?

You're just a human, a victim of the insane


Du är för bra

Du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra du är för bra bra du är för bra bra du är för bra bra du är för bra bra du är för bra bra du är för bra bra du är för bra bra du är för bra


Och jag grät mig till sömns efter alla dar

Varenda bok jag kunde komma över läste jag
och jag spydde aldrig på kullen vid 4H-gården
Behövde aldrig ungdomsvården
Den enda som aldrig rökte
den enda som aldrig försökte fuska på proven, då lär man sig ju inte nåt
Jag var nog värd allt stryk som jag fått

Den enda som inte tafsades på
Den enda som inte bråkades på
Den enda som hade en god relation till mor och far
Och jag grät mig till sömns efter alla dar
och jag grät mig till sömns efter alla dar

Dom säger det är kul att va ung och fri
fri från vadå, från förpliktelser? Tjenare
Man skulle vara horan madonnan
smart och korkad på samma gång
Man skulle ha en kille med bil
man skulle ha en sillverring
jag var inte ens kysst
Men jag visste vem jag var
Så jag grät mig till sömns efter alla dar

Tack, kära år som går
Tack, kära dagar som lägger en paus mellan nu och då
och en paus mellan dig och mig
Jag såg dig på stan igår,
du såg ledsnare ut än då
Jag skrattade mig till sömns
Vilken jävla lögn att det ska vara ens bästa tid


Dreamin' of you

Så har man sett Bob.

Jag vet inte, jag kan inte förklara. Jag kan inte beskriva, det känns så sjukt overkligt.
Mitt liv känns komplett, men tomt, för jag är inte kvar hos honom. Två dagar i rad handlade bara om Bob och nu är han borta. Jag saknar honom, jag saknar honom på riktigt.
Konserterna var helt sjuka, jag visste inte vad jag skulle göra av mig själv.
Jag skrek och jag grät, men mest av allt satt jag bara och stirrade.
Det känns helt surrealistiskt att jag sett Bob. Min man. My love. Mannen jag avgudat, älskat och sett upp till i flera års tid. Samma person som sjunger på de LPskivor jag lyssnat på i hundratals timmar i min säng och i min soffa. Play it fucking loud-mannen. Mannen jag sett i alla intervjuer, mannen på skivomslagen, mannen med håret.
Jag förstår det inte, jag förstår det verkligen inte.
Samtidigt är jag så jävla lycklig. De få sekunder jag förstår det inser jag att nu, nu kan jag dö lycklig.
Jag har sett Bob Dylan.
Lonesome death of Hattie Carroll, Ballad of Hollis Brown, Just Like a Woman, High Water, All Along The Watchtower, Leopard-Skin Pill-Box Hat, Don't Think Twice, It's Alright, Stuck Inside a Mobile with the Memphis Blues Again, Spirit on the Water, It's Alright Ma (I'm Only Bleeding), Tweedle Dee & Tweedle Dum, Highway 61 Revisted, Blowing in the Wind...
Allt var helt jävla underbart.
Jag älskar dig Bob.

RSS 2.0