What is my life without your love







Jag älskar dig.


Jag kan inte leka längre

Det är hemskt när man inser att man är för stor för att leka kurragömma.
Jag får inte plats bakom dörrar eller i garderober längre. Jag blev hittad först för att jag fick lägga mig bredvid sängen istället för under den och jag säger trettiosex istället för tjugosexton.
Insåg just att jag fyller 17 imorgon och att jag går igenom en ålderskris.
Måste köpa en ferrari, vi ses!

Jag är hög nu och kan inte somna om

Lasse är så fin att jag inte vet hur jag ska uttrycka det. Men igår såg jag honom, och även om han spelade i typ två timmar så har jag inte fått nog. Jag måste ha mer, för det var så jävla bra!
Han såg mig. Jag log, han log. Det var bara så jävla fint alltihop.
Nu har jag drabbats av den ökända konsert-deppen. För en dag sedan stod jag där och skrek med i Söndag 13.3.99 och nu sitter jag här hemma och nej, jag skriker inte, jag svettas inte, jag är inte i extas.
Helvete, vad fint det var.


Just carry yourself back to me unspoiled, from across that lonesome ocean

Jag minns en tid då jag var 12 och inte kunde urskilja orden han sjöng.
Idag satt jag i mitt vardagsrum med Spanish Boots of Spanish Leather studsandes mellan väggara, munspelet skakade fönstrena och jag sjöng med i varenda ord.
Jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan jag har sett Bob Dylan
Nej, jag förstår det fortfarande inte.



Oh, but if I had the stars from the darkest night
And the diamonds from the deepest ocean
I'd forsake them all for your sweet kiss
For that's all I'm wishin' to be ownin'


För att Paul pratar med sig själv. Som en kanin. Med amerikansk dialekt.



I natt drömde jag att jag var på en av Pauls konserter, men det var en glasruta mellan mig, publiken och scenen. Jag stod med ansiktet tryckt mot glaset och hörde hur trumsolot i The End började, men jag kunde inte komma in.
Plötsligt befann jag mig på ett bord mitt i publiken. När jag försökte ta mig till Paul började alla i publiken klättra upp på bordet, på mig och försöka sätta sig på mina axlar. jag skakade av mig dem gång på gång tills jag ramlade ner i publikhavet. Jag sjönk längre och längre ner och försökte ta mig upp på bordet igen medan Paul sjöng "Oh yeah, alright, are you gonna be in my dreams tonight?".
Sedan vaknade jag. Jag fick aldrig komma fram till scenen och se Paul på nära håll. Men någon gång ska det ske och JAG SKA FÅ MIN ARM SIGNERAD OCH TATUERAD (http://www.youtube.com/watch?v=uQAS-q4MTPg)

Och löven ligger klistrade mot marken

Idag har jag varit lite sjuk, det vill säga jag har varit less, haft ganska ont i huvudet och haft ett stort behov av att få sova. Jag har pratat med min älskade Ida i flera flera timmar och det tyckte jag om för jag tycker om Ida, Idas röst, Idas skratt och att jag alltid får ut något av att prata med henne för att hon är bäst. Dock känns det som att jag har feber nu och jag tror att hon smittade mig, för hon har svininfluensan (eller svinis som vi coola kids säger). Det är synd om henne för att hon har zvinizzzz.
För övrigt är det en vecka kvar tills jag ska se Lars Winnerbäck, tio dagar tills jag fyller år (förväntar mig ett grattis från ALLA) och ytterligare några äckeldagar till fram till jul. Jag gillar inte julen för julen är tråkig. Jag vill bara ha jul för att få lov och då ska min älsklingpälsklingIdis komma hit och vi ska spela sims och prata hela natten.
Jag längtar först till att få se Lasse, för det är närmast. Konserter behövs när det är vinter och blämörkt. Jag älskar inte Lasse lika mycket som jag gjorde förut, men jag tycker väldigt mycket om honom. Hans texter är kick-ass och hans låtar gör mig lugn, fast hans nya skiva är inte så bra. Det är för mycket synth.
Mina två favoritlåtar är i alla fall Bussen från stan och Tidvis. Han brukar inte spela någon av dem, men det blir fint ändå.
Jag är ingen typisk Lasse-fjortis som ritar ankare på armen och gråter genom hela konserten, men när jag såg honom i år på Peace & Love, hans akustiska spelning så grät jag faktiskt. Jag missade typ halva för att jag virrade runt i försök att hitta en ingång, men när jag kom dit spelade han Ingen Soldat och då började jag bara gråta för att det rörde mig mer än vad jag trodde. Jag hoppas att han spelar Söndermarken.




In the middle of a cloud I call your name




Jag önskar att någon kunde ta mig härifrån. 

Förslagsvis någon av dessa:

















... så får jag i alla fall mitt länge önskade Beatles tema-rum med life-sizedockor och en exakt kopia av Shea Staduim-scenen, så det är lite kul att vara hemma i alla fall
"Welcome home Amanda. Welcome home!"



Where a man can not be free of all of the evils of this town

Jag är jävligt lättskrämd, och har blivit sjukt rädd och paranoid efter de skräckfilmer jag sett. Den första jag såg var The Ring (skrev Ringo tre gånger innnan det blev rätt), det var för några år sedan och jag unviker fortfarande att titta mot min TV när jag ska sova. Ett år efter att jag sett den amerikanska så såg jag även den japaska och det gjorde det bara värre (trodde jag att det skulle bli bättre eller?).
Innan igår så hävdade jag att Barnhemmet var den läskigaste filmen jag sett, men det var innan jag såg
PARANORMAL ACTIVITY
Den handlar kort sagt om ett par som tror att deras hus är hemsökt och filmar när de sover för att se vad som händer.
Jag satt på andra raden i biosalongen med handen för ögonen varje gång en nattscen kom. Jag har bitit ner ett antal naglar och höll ett krampaktigt om läskburken genom praktiskt taget hela filmen. Det är fan den mest obehagliga och läskigaste filmen jag sett. Jag är jätterädd och har inte alls sovit bra inatt. När jag väl lyckats somna har jag vaknat flera gånger för att lyssna efter ljud, se till att min dörr fortfarande är stängd och att täcket ligger på plats.
Jag må vara lättskrämd, men det är en sjukt äcklig film.
Dock är den värd priset, för den är jävligt bra också! Men de bästa skräckfilmerna är väl de som man blir mest rädd för, och inte sitter och skrattar åt (dock utbytte jag och Bella en del nervösa skratt genom filmen).
Det kan vara den första skräckfilmen jag inte ångrar att jag såg när jag väl sett klart den.


Oh, he jumped up high, then he clicked his heels

Jag sover inte längre.
Jag älskar att sova, men nej det känns som ett sådant slöseri. Här sitter jag och lyssnar på Nina Simone, och varför ska jag sova då? Jag kommer ju aldrig ihåg mina drömmar ändå. Önskar att jag hade narkolepsi så jag fick sova på skolan utan att någon blir arg, för varför är jag alltid dödstrött på skolan men inte nu?

The greatest thing you'll ever learn is just to love, and be loved in return

Moulin Rouge är min favoritfilm. Det är en av de vackraste och starkaste filmerna jag vet.
Särskilt de här två scenerna. Jag gråter och får gåshud varje gång.




Everybody let their hair down

Det är slut på lovet, men det gör ingenting för jag har haft en kickass-time.
Jag har spenderat fem dagar i Stockholm med Ida och Kristoffer. Vi har åkt tunnelbana, fikat i Gamla Stan, hängt på Stureplan, åkt tunnelbana, varit på äventyr i förorten, ätit sushi, promenerat, fått skavsår, åkt pendeltåg, gått på Beyond Retro (som by the way bara består av äckligt fula 80-talsklänningar med stora turkosa blommor och axelvaddar nu för tiden), gått i backar, promenerat, träffat Linnéa, ätit klubbor, njutit av all lokaltrafik och plusgrader.
Stockholm är en fin stad för att det inte är norrland, för att det är så utspritt och man ändå kan ta sig överallt enkelt, för dess second hand- och skivaffärer och för Gamla Stan. Jag hatar trängseln och alla fjortisar, men med vackert sällskap och ett sju-dagarskort blir vilken stad som helst vacker.


Greed


Olja, stolhet, flaggan i vinden och handen på hjärtat, girig efter mer respekt, mer fruktan
materialistisk lycka, kaptilatisktisk lycka, vad kostar din bil, ditt hus, ditt liv och du har pengar kvar ändå
men ger det mer än självrespekt och självändamål är det för mycket, det har du aldrig råd med, inte med det huset!
Pumpande hjärtan giriga efter avundsjuka
Brustna hjärtan giriga efter medlidande och ömkan
Är du nöjd nu, när är nöjd, blir du aldrig nöjd?
Hur kan du få pengar ur hennes tårar, hur får du ett större hus utav hennes smutsiga naglar?
Några nollor till på pappret och lillfingret i vädret och rättigheten till att få förnedra på köpet.
Senaste tekniken, öronen vänjer sig vid digitala röster och oj, du kan se henne i ögonen, det känns så konstigt, du kan se hennes lidande och det lät inte så hemskt som du ser det, va?
Ger hon dig inte sin respekt så tar och berövar du henne av den. Ger hon dig inte sin kärlek så köper du den.
Och du är rädd för döden för att du kan bli rikare och för att du inte hittat nog med människor att komma ihåg dig.

 


RSS 2.0